Rolgordijnen: Hoe te meten

Hoe te meten

Meten is niet moeilijk. Volg de onderstaande afbeeldingen en u kunt het zelf gemakkelijk nadoen. Bepaal of u de gordijnen in de dag of op de dag wilt hangen. 

Op de dag:
opdedag.gif
Het produkt wordt dan op de muur geplaatst

  • Meet de breedte van links naar rechts over de muur op. 
  • Uw opgegeven maat is inclusief ophangbeugels of cassette. 
  • Zorg dat het raam goed bedekt is en laat het produkt enkele centimeters over de muur vallen.(advies: 5cm overlap aan beiden zijden ivm inkijk)
  • Meet de hoogte van boven naar beneden.
  • Waar wilt u beginnen met het produkt: aan het plafond of net boven het raam. 
  • Tot waar moet het produkt hangen: op de vensterbank of helemaal op de grond, of daar tussenin. 

 

In de dag:

indedag.gif
Het produkt wordt dan tussen het raamkozijn of tussen de muren geplaatst.

  • Meet de breedte van links naar rechts tussen raamkozijnen of tussen de muren. (zijn muren recht?)
  • Meet de hoogte van boven naar beneden tussen het raamkozijn en de venster bank of de vloer
  • Heeft u strak gemeten? Neem dan voor de zekerheid voor een (duo) rolgordijn in de breedte een aftrek van - 0,5 cm op de gemeten maat, voor houten jaloezieen een aftrek van 1 cm in de breedte en voor vouwgordijnen zowel op de breedte áls op de lengte een aftrek van - 1cm. Het produkt past dan zeker tussen kozijnen/muren/vensterbank/vloer. 
  • Let op! Uw opgegeven maat is inclusief ophangbeugels of cassette.Het voordeel van deze manier van hangen is, dat u op de muur (=op de dag) nog een ander soort v. gordijnen kunt hangen (b.v. vouwgordijnen, gordijnen, paneelgordijnen). De gordijnsoorten schuiven dan gewoon voor elkaar langs.

afstand.gif

 

Let op! Heeft het raam/deur een klink, hang het produkt dan niet te dicht tegen het glas aan. De klink geeft anders een bult in het gordijn. 

 

 

Draai-kiep ramen/deuren:
Heeft u draaikiep-ramen of deuren dan kunt u het beste een produkt met zijgeleiding bestellen.Over de gehele lengte loopt dan een draad mee die aan de onderlat wordt bevestigd. Als u de raam dan opendoet, blijft het gordijn mooi strak tegen het raam gespannen. Kijk per assortiment of dit mogelijk is.
spandraad.gif

 

 

Twee ramen/deuren in één kozijn :
Als u de ramen onafhankelijk van elkaar open/dicht wilt doen, kies dan voor 2 gordijnen in de dag. Bij de keuze voor één gordijn kunt u de ramen niet meer bedienen als het gordijn dicht is.
nietopen.gif

 

Tot slot:
Onthoud goed hoe het gordijn komt te hangen. Zodat de montage hier naadloos op aansluit!
Let op! Gordijnenhuis is niet aansprakelijk in geval van meetfouten. Bij twijfel neem contact met ons op dan helpen wij u graag verder.

 

Montage

Montage is zeer eenvoudig. Schroef de multifunctionele steuntjes (van bijvoorbeeld vouwgordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en paneelgordijnen) vast op het hout of op de muur of aan het plafond (hoe had u gemeten?). Klik het systeem hierin vast. En uw gordijn is klaar. Bij elk artikel ontvang u een duidelijke tekening over de montage.

Komt u er toch niet helemaal uit? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.